Undrar du varför du ska handla svenskt och lokalproducerat?

Svenskt lantbruk framstår som en sorglig historia

 

Sverige har levt i välfärd så länge att vi glömt bort vikten av en levande landsbygd och ett produktivt jordbruk. Handlar du svenskt och lokalproducerat i den utsträckning som det är möjligt?

 

  Sverige har en av världens bästa djurskyddslagstiftningar vilket innebär att köttet på din tallrik kommer från en ko eller gris som har haft det bra, som fått gå ute, som fått äta bra foder, som inte är fullproppad med antibiotika, som haft torra ströbäddar, som har fått ha social kontakt med artfränder samt blivit allmänt väl omhändertaget. Dessa djur håller dessutom vårt landskap öppet och vackert samtidigt som det ger jobb på landsbygden.

 

Fantastiskt, eller hur?

  Är det inte också en ganska trevlig syn med dessa betande kor, får och hästar på våra svenska ängar?

 

 
 
Har du sett hur fort naturen tar över och ängar, växer igen, det öppna landskapet försvinner och träd, buskar och sly tar över.
 

Visste du en bonde om dagen lade ner 2015?

 

  Snart finns det inga bönder kvar vilket innebär att all vår matkonsumtion kommer att bestå av importerade råvaror, kött och mjölk som är importerade från länder som saknar vår hårda djurskyddslagstiftning och där djuren får proppas fulla med antibiotika, ett kött som ökar transporterna samt gör Sverige väldigt sårbart om importen av någon anledning skulle upphöra (naturkatastrof, krig etc), vad ska vi då äta?

 

  Prata med din mormor och morfar, morfarsmor, morfarsfar, mormorsmor, mormorssfar, farmorsmor, farmorsfar, farfarsmor, farfarsfar eller någon annan äldre person i din omgivning, vad kan de ge dig för perspektiv gällande vikten av en levande landsbygd och ett produktivt jordbruk i Sverige idag 2017 och för framtiden?

 

Köp svenskt för allas vår skull!

 

Ajli Müller
2017-09-28 @ 15:25:47
URL: http://ajlimuller.se/

jag försöker definitivt köpa svenskt, men helst skulle jag vara vegan - det känna mest etiskt :)

Svar: Jag ska försöka bli bättre på att äta vegetariskt tänker jag men viktigt ändå att handla svenskt när man väl handlar oavsett produkt, kött, grönt, potatis...
yllefilt.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

yllefilt.blogg.se

Det finns en önskan och ett mål, en strävan att tillsammans finna harmoni.

RSS 2.0