En mycket speciell häst vid namn Trollgutt

Det finns en speciell häst vid namn Trollgutt, en gentleman personifierad som jag har känt i några år.
 
Han är bland det vackraste och häftigaste jag mött i hästväg.
Nu är han 22år med en ålderstigen kropp, ärrad efter det liv han levt och snart kommer han att vandra vidare.
 
Trollgutt är en kallblodstravare, en av mina favoritraser men han är också den mest välbalanserade häst jag någonsin mött med en fantastisk kroppskontroll, självkontroll och han har lärt oss människor så mycket om balans. 
 
 
 
 
Att bäras utav Trollgutt det är att bäras som en drottning, för på honom sitter du inte och du åker inte häst för han bokstavligen bär dig.
 
En kunglig häst.
 
 
En trygg kamrat i alla lägen, lämnar ingen oberörd och vilken tacksamhet vi känner, vi som fått njuta av dig och ditt vackra väsen.
 
Det finns så mycket att skriva om denna fantastiska häst men jag vill egentligen bara tacka honom.
 
Jag tror ingen som blivit buren på din rygg någonsin glömmer det. Och det du lärt oss om balans är vi dig evigt tacksam.
 
Och Trollgutt du får hälsa till din vän Vargen att matte saknar honom. 
marianne
2018-11-24 @ 01:28:05
URL: http://marresmams.blogg.se

Så fantastiskt att ha lärt känna en häst som är något alldeles extra...jag har ju ingen häst längre och kommer inte att äga någon mer..det känns konstigt men livet förändras....

Karoline
2018-11-24 @ 03:55:52
URL: http://karoline.me

Han verkar vara en helt fantastiskt herre, blev så berörd av din beskrivning av honom. Vilken häst, sådan pondus är få förunnat att få träffa på idag <3

Yvonne
2018-11-27 @ 10:32:42
URL: http://nann-nokke.blogspot.se/

<3

Cathryn Karlsson
2019-11-23 @ 21:04:49

Jag har en, Dalex f.2001 e. Dalar(N) U. Trollvalla -Troll Jahn(N). Han är så go,rider o kör honom . Tävlat enbet o par,varit på kallblodskörtävlingarna I Lisieux i Frankrike för några år sedan. Vi vann precision o kom 5a totalt av 13ekipage. Tränar lite fälttävlan också. I fjol i mars busade han lev halt..röntgen o ultraljud visade skada i kron en men intevad det var...jag kom sedermera på att ett ligament slitits loss . Veterinär dömde ut men jag lät honom gå i hagen, hanfick Finitro och pharmalight LEDljus behandling och efter midsommar red vi igång igen. Nu har han varit frisk i snart 2 år. Min underbara Dalex. Tänker starta P80 fälttävlan nästa år...och sportkörning såklart .
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

yllefilt.blogg.se

Det finns en önskan och ett mål, en strävan att tillsammans finna harmoni.

RSS 2.0