Det blev ingen drömhäst.

Jakten fortskrider, det blev ingen drömhäst trots lovande utsikter förra veckan.
 
För er som var nyfikna på vad det var för ras som jag egentligen ratat men ändå skulle ge en chans så var det en tinker, men nej, deras exteriör tilltalar mig inte någonstans....så ja tinker och islandshäst går bort men i övrigt är jag öppen för allt...
 
Intressant det där också hur man bygger upp förväntningar, en annons säger ju egentligen ingenting för när man väl är på plats så får man inte alls samma uppfattning som den nuvarande ägaren har, och det bara är så, vi har olika utgångslägen, erfarenheter och uppfattar saker olika.
 
Innan jag åker iväg och tittar på en häst vill jag först ha haft telefonkontakt med ägaren och helst även sett en film hur hästen rör sig i alla gångarter, i dagens samhälle där varje mobiltelefon har en kamera kan man tycka det borde vara lätt att fixa fram en filmsnutt, men icke det.
 
Via en filmsnutt kan jag ganska fort bilda mig en uppfattning om det är värt för mig att ens sätta mig i bilen och åka dom där milen för att träffa hästen.
 
Tyvärr är det inte alltför ovanligt att man ser rörelsestörningar på film och då vill jag gärna veta det INNAN samt hinna prata med nuvarande ägaren om denna sett/ser/uppfattat detta och vad det är/kan bero på?
 
På filmen kan jag även se hur ryttaren rider hästen MEN framförallt hur hästen svarar på ryttarens signaler samt dess ansiktsuttryck.
 
Vad tittar jag på när jag väl är på plats?
 
 
-Vill hästen hämtas från hagen?
 
-Är hästen nyfiken, söker den kontakt med mig som ny person?
 
-Hästens personlighet, är hästen avstängd?
 
-Hur ser hästen ut på stallgången?
 
-Hur känns hästen i kroppen?
 
-Hur agerar hästen i stallet?
 
-Ansiktsuttryck?
 
-Hur rör sig hästen?
 
-Hur svarar hästen på mina signaler när jag rider?
 
-Hur ställer hästen upp sig efter ridpasset?
 
 
The Search Continues......
 
 
 

Klickerträning och någonting som fattas.

 
Det här inlägget av Klara Forsström är verkligen läsvärt och begrundansvärt: 
 
Nånting fattas mig
 
Jag känner verkligen igen mig i första stycket i blogginlägget där hon skriver:
 
"Jag avundas folk som inte utvecklas. Folk som är fast i sin bubbla, tror stenhårt på ”sitt sätt” och inte ifrågasätter och söker nya svar. Det måste vara så enkelt att vara en sån person, som gör samma sak dag ut och dag in som den alltid gjort." 
 
För utveckling är tufft, känslan av att söka, att inte nöja sig, att vilja ha mer, att vilja annorlunda och förvirringen och osäkerheten av att inte veta vad det är man söker efter eller vart man ska hitta det. Det enda man vet är att "här och nu" är inte komplett, det måste finnas något mer, något annat.
 
När man väl kommit ur sin bubbla och öppnar upp för allt så gäller det att lita på sig själv och sin häst, den egna känslan och att prova sig fram och känna tillsammans med hästen.
 
Det underlättar ju såklart om man inte är ensam, om det finns andra likasinnande som också tagit sig ur bubblan så att man kan bolla med varandra, stötta, peppa, ge tips och råd eller avfärda sådant som inte är det man letar efter.
 
Jag tycker det är viktigt ändå att vara ödmjuk och respektera varandras val, hur olika de än må vara men visst är det svårt att se med blida ögon när någon inte är snäll mot sin häst och visst finns det teorier och filosofier som i mina ögon är heltokiga....

Att söka häst är en resa med djupa dalar och höga toppar.

Jag är ju på jakt efter en ny kamrat, en ny häst.
Jag har varit ganska öppen för det mesta även om jag haft några riktlinjer vad gäller ålder, mankhöjd, temperament m.m och tänkt att det viktigaste ändå är individen.
 
Jag har ju sökt häst till och från under flera år nu och det är inte lätt att hitta det man söker efter sina egna "kriterier" och extra svårt blir det med en tight budget. För att även göra det ytterligare lite svårare vill jag gärna hitta hästar som är till salu i norra Sverige för att inte behöva hetsa land och rike runt. Många hästar hinner säljas innan man ens hunnit boka någon resa för en helg framöver.
 
Jag har varit hästlös nu i 14 månader sedan jag fick ta bort min förra häst pga fång och har sökt aktivt häst i ett par månader. Har haft några intressanta hästar på gång och även på foder men som i slutändan inte klarat besiktning inför köp.
 
Jag har dock insett att jag måste bli ännu öppnare, sålla mindre vad gäller mankhöjd, ålder, ras och satsa på det som faktiskt är det allra viktigaste för mig "mentaliteten" och att det är "rätt häst".
 
Detta har lett fram till en annons som jag i vanliga fall skulle scrolla förbi men som lyckats fånga mitt intresse eftersom det verkligen låter som "den hästen jag är ute efter".
Förhoppningarna är skyhöga och jag ser fram emot att träffa den här hästen, eller ja den här ponnyn, på torsdag!
En häst som är av en ras som jag definitivt aldrig kunnat tänka mig men som kanske är precis den hästen jag drömt om?
 
Vi får se........
 
 
 

yllefilt.blogg.se

Det finns en önskan och ett mål, en strävan att tillsammans finna harmoni.

RSS 2.0